Biografie

Margaretha Kleine

Geboren in de vroege jaren zeventig kwam ze in Nieuwlande (Drenthe) in een late zomernacht ter wereld. Toen ze acht jaar oud was heeft ze gitaar leren spelen.

Het was pas veel later dat Margaretha eigen liedjes ging schrijven. Het allereerste Drentstalige nummer dat op single uitkwam was D’r is niks. Deze ballade werd zo goed ontvangen op (met name) de regionale zenders dat deze debuutsingel reden was om het album ‘Drok’ op te nemen.

Drok

Margaretha werd gevraagd voor het voorprogramma van De Kast. Daniël Lohues benaderde haar voor het voorprogramma van hem en zijn Louisiana Bluesclub in De Oosterpoort in Groningen, later nog een keer in Grolloo.

Het debuutalbum 'Drok' van de Drentse singer / songwriter werd opgenomen in de studio van Syb van der Ploeg en Nico Outhuijse (SYCO) in Leeuwarden. Begin 2008 kwam het album uit. Ook landelijk kreeg ‘Drok’ aandacht. Zowel Radio 1 als 2 nodigden Margaretha uit te komen spelen in o.a – Met het oog op morgen, –Tros Muziekcafé- en Cappucino. Veel van deze radio optredens deed ze samen met Peter Deiman (percussie/drums) ook te horen op ‘Drok’. 

Thuus

In november 2011 ging Margaretha Kleine de studio in voor haar tweede Drentstalige album. Samen met muzikanten Peter Deiman (percussie/drums) en Richard Zoer (bassist) is gewerkt aan een puur en akoestisch klinkend album. Dit album werd opgenomen in de Flowertree Studio in Nieuw-Amsterdam en is in 2012 uitgekomen onder eigen beheer. Het album (Thuus) is te bestellen via de contact pagina.

Singel 'De Planeet' maart 2018 release. En de nieuwste singel 'ieje en ik' in september 2019 uitgebracht.

In het voorjaar van 2018 werd de singel 'De Planeet' uitgebracht, ook onder eigen beheer. In het najaar van 2019 kwam de meest nieuw singel 'ieje en ik' uit. Het componeren van nieuw werk met eigen Drents talige liedjes blijft een nimmer stoppend proces. Ondertussen gaan ook de optredens mooi gestaag door. Check de agenda voor data.